Hoe je van Plan B een Plan A+*! maakt

“Het is helemaal geen Plan B, dit is gewoon een toplocatie”, zei één van de ceremoniemeesters op de weg terug van het bezichtigen van de trouwlocatie. Het was afgelopen zondag een soort van open dag van trouwlocaties door heel Nederland. Ook onze locatie was in vol ornaat te bewonderen en wij maakten van die kans natuurlijk gebruik om te testen of ons voorgevoel nog steeds klopte. We namen onze ceremoniemeesters mee om te kijken wat onze locatie nog nodig zou hebben. Het antwoord op die vraag: vrijwel niets.

Als je een bruiloft moet regelen binnen een maand, doe je heel veel concessies en probeer je het beste te maken van de mogelijkheden. De kans bestaat dat je daardoor niet helemaal krijgt wat je vooraf in gedachten had en dat je het moet doen met een soort slap aftreksel. Een light-versie van je droom. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat heel veel gewenste gasten niet aanwezig kunnen zijn. Of dat je de keuze hebt uit een aantal trouwlocaties vol beperkingen, omdat de populaire locaties al maanden/jaren vooraf zijn geboekt.

De locatie als startpunt

Tijdens onze eerste weken van plannenmakerij concentreerden wij ons natuurlijk als eerste op de trouwlocatie. Alle andere plannen hangen namelijk af van die locatie. Zo kun je ook de datum van het huwelijk bevestigen. Is het ver weg en moet je bijvoorbeeld ook slaapplekken regelen? Of is het nodig om gedurende de dag te reizen tussen plek van de ceremonie, het diner en het feest? Al dat soort keuzes maken dat je ook weer andere zaken moet regelen.

Idealiter wilden wij alles op één locatie, zodat de hele dag uit 1 ‘flow’ zou bestaan. Je hebt toch vaak dat reizen ervoor zorgt dat de sfeer wordt gebroken en dat wilden we juist niet. We zochten dus een trouwlocatie met alles in één, het liefst niet te ver weg en het moest daarnaast natuurlijk wel een mooie locatie zijn. Binnen die kaders zochten we online naar verschillende mogelijkheden en de opties die we vonden, waren allemaal bezet. Of waren veel te duur. Te deftig. Te gewoon. Of hadden andere gebreken. Dat wilden we dus allemaal niet.

Een optie door een ander

En toen vonden we Kasteelhoeve De Grote Hegge in Thorn. Op slag verliefd door de afbeeldingen wilden we een datum vastleggen. Er waren nog maar een paar data beschikbaar, werd ons aan de telefoon verteld. We schreven alles op, hingen de telefoon op, omcirkelden 16 december als dé dag en zouden de volgende dag terugbellen om het vast te leggen. Het viel ons best zwaar toen we de dag erna (rond 9.15 uur) hoorden dat iemand anders die dag al een optie op 16 december had genomen.

In de dagen daarna belden we nog een paar keer om te kijken of de optie was verzilverd. Een paar dagen vol spanning, terwijl de deadline steeds meer in zicht kwam. De opluchting was ook groot toen we hoorden dat de optie was verlopen en wij mochten komen kijken. We maakten meteen een afspraak om op dinsdagavond de locatie te bezichtigen. Ik zal jullie de details besparen van die avond, want het is voldoende om te schrijven dat we toen op de terugweg naar de auto allebei enthousiast “Jaaaaaa” naar elkaar riepen.

Een stukje buitenland in Nederland

En zo kozen we dus voor de Grote Hegge vanwege de mooie locatie, het schitterende interieur en het karakter van het gebouw. Dat het in Thorn ligt is een mooie bijkomstigheid, want het is echt een mooi stukje buitenland in Nederland. “Ow, bedoel je dat witte stadje?”, is ongeveer iedere reactie wanneer wij zeggen dat we gaan trouwen in Thorn. Blijkbaar is het een heel bekend dorpje, dat bekend staat om de mooie gebouwen en pittoreske straatjes.

Na afgelopen weekend bleek dat we een goede keuze hebben gemaakt, want het zag er wederom schitterend uit in de officiële opstelling. Zo mooi, dat zelfs onze ceremoniemeesters enthousiasten raakten. Ook Fabio heeft er twee dikke duimen voor over. We weten nu zeker dat we de juiste keuze hebben gemaakt, ook al was het niet onze eerste keuze. Hoewel we wilden trouwen in het buitenland, doen we dat nu gewoon in een mooi stukje Nederland. Er is dus zeker geen sprake van een light-versie van ons Plan A.

Dit Plan B is gewoon een Plan A met een plus, een ster en een uitroepteken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: