Een strakke planning

Sommige stellen hebben een jaar de tijd om een bruiloft te plannen, wij doen dat gewoon in anderhalve maand. Of ja, gewoon? Er komt heus heel wat bij kijken als je op nul moet beginnen.

De lijst met zaken die we moeten regelen puilt namelijk uit, we zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van anderen op korte termijn en we moeten snel knopen doorhakken over wat we wel en niet willen. En eigenlijk is dat laatste ook een zege. In mijn geval dan…

Met dank aan de weddingplanner

Toen we dachten dat we nog tijd genoeg hadden, waren we namelijk begonnen met het voorbereiden van een bruiloft op een hele mooie locatie in Spanje. Het duurde even voordat we de juiste plek hadden gevonden, want er is zo veel te vinden, dat het daardoor onmogelijk wordt om de juiste plek te kiezen. Gelukkig bood een weddingplanner uitkomst en eigenlijk wist ze na een kwartier al waar wij naar op zoek waren.

Dat betekende dat we ons bezig konden houden met de ‘rest’ van de zaken bezig konden houden. Ik schrijf wel ‘we’ maar eigenlijk was Cil daar vooral mee bezig. Ik weet niet of het herkenbaar klinkt voor andere bruidegommen, maar wat maakt mij het nou uit welk kleur servetten op het bord zouden liggen bij het diner? Hoezo is het belangrijk om te bepalen welk nummer op staat als ik binnen kom? En waarom moeten de uitnodigingen in dezelfde stijl met menukaart? Ik wilde gewoon een leuke dag, ja zeggen en feest vieren.

Teamwork is nodig

Dat was mijn gevoel toen het allemaal nog wat minder concreet was en ik daar niet mee bezig hoefde te zijn. Ik dacht dat het wel los zou lopen en dat vrouwlief dat leuk zou vinden om te bepalen. Natuurlijk vond ze dat leuk om te doen, maar toch was iets meer actie van mijn kant wel gewenst. Nu het er echt om gaat en we binnen anderhalve maand getrouwd moeten zijn, voel ik me veel meer betrokken bij het proces en is het ook leuker om te organiseren.

Want ja, je kunt wel lopen kniesoren om een bord vol zaken, maar je kunt er maar net zo goed meteen aan beginnen. We hebben inmiddels een voorzichtige bevestiging van een datum en locatie, zodat we ook alvast de dj, zanger, bruidstaart, fotograaf en videograaf met potlood in onze agenda hebben geschreven.

Trots op haar doortastendheid

Ik ben vooral trots op hoe doortastend mijn aanstaande is in deze moeilijke periode. Ze bijt zich erin vast en zet alles op alles om er een fantastische dag van te maken. Daarnaast probeer ik het allemaal een beetje te overzien en om bij te springen waar dat nodig is. Het is door deze hele situatie veel meer een avontuur geworden waar we samen aan werken en dat gaat vooralsnog prima.

Dus ja, we zijn hard op weg hoor. Heus wel. Ontbreekt er nog iets op de lijs?

Eén gedachte over “Een strakke planning”

  1. GENIETEN schrijf dat boven aan de lijst met dikke hoofdletters.
    Enorm veel waardering voor jullie aanpak toppers!
    Mochten jullie ergens nog hulp bij nodig hebben staan we er. XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: