Trouwkleding voor de hele familie

“Hier zegt ze zeker géén nee tegen”, waren de woorden van schoonpa toen ik volledig aangekleed voor hem stond afgelopen zaterdag. Hoewel hij al weken in het ziekenhuis ligt, mocht hij afgelopen weekend eventjes naar huis en die kans grepen we meteen met beide handen aan om een trouwpak uit te zoeken. Want ja, ook voor mannen is het uitzoeken van het pak best een belangrijk moment. Vooral in deze moeilijke situatie.

In eerste instantie wilde ik eigenlijk gewoon in mijn eentje een pak kopen. Winkel in, pak passen en doei. Zo moeilijk kan het niet zijn, dacht ik. Voor mijn aanstaande vrouw was dat natuurlijk wel anders. Zij maakte er een hele gebeurtenis van, zoals ik al schreef in een eerdere blog over haar droomjurk. Dat was een avond met alle toeters en bellen om er zeker van te zijn dat ze de juiste keuze zou maken. Ze kreeg advies van twee vriendinnen, haar schoonzus, haar schoonmoeder en natuurlijk haar eigen moeder. En met zoveel verzamelde wijsheid moest het natuurlijk wel iets moois worden.

Samen een pak uitzoeken

Die bruidsjurkheisa maakte dat ik het moment zelf ook wat meer aandacht gaf. Het werd me dus al snel duidelijk dat ik dit niet alleen zou kunnen doen en dus riep ik de hulp in van Fabio, mijn pa en mijn schoonpa. Ik vond het namelijk best belangrijk dat zij erbij zouden zijn om het te keuren. Het enige probleem was dat schoonpa al geruime tijd in het ziekenhuis lag en het niet duidelijk was wanneer hij naar huis zou mogen. Ik had wel al contact opgenomen met de bruidsmodezaak om te polsen wat de mogelijkheden zouden zijn, maar kon nog geen afspraak maken. Met een naderende datum voor de bruiloft werd dat toch wel een beetje spannend.

We bezochten hem vorige week in het ziekenhuis en het leek een stuk beter met hem te gaan. Hij kreeg weer meer eetlust en tegelijkertijd meer praatjes, een duidelijk teken dat hij zich sterker begon te voelen. Hij vertelde me dat hij zaterdag naar huis zou mogen áls de medicijnen zouden werken en de koorts weg was. En eigenlijk was er bij hem geen twijfel dat het niet zou lukken. Het siert zijn instelling, want hij wilde er gewoon bij zijn en daar ging hij voor zorgen. Zo geschiedde, want donderdags werd duidelijk dat het zou gaan lukken en zaterdagochtend mocht hij inderdaad voor een weekend naar huis toe.

Vol enthousiasme naar een avontuur

Hij zat zaterdagochtend zelfs al om 7 uur helemaal klaar om naar huis te gaan, maar moest van de verpleegkundige toch nog even wachten tot na het ontbijt. En toen ik om kwart over 1 binnenliep bij hem thuis, zat hij al startklaar, terwijl de afspraak pas om 2 uur stond. Met dat enthousiasme en positieve gevoel begonnen we dus aan dit trouwpak-avontuur.

Of ja, avontuur? Eigenlijk was de keuze bij Mariage snel gemaakt. De verkopende tweelingbroers wisten eigenlijk al wat ik ongeveer wilde hebben en daarom was het eerste pak dat ik aantrok al meteen de juiste keuze. We hebben daarna nog wel een andere kleur geprobeerd, maar dat werd het niet. Het derde pak dat ik aantrok was vooral om naar de maat te kijken, want die kleur zou het toch niet gaan worden. De goedkeuring werd wel duidelijk uit de blikken in de ogen van Ad, mijn pa en mijn schoonbroer. Toch fijn om te weten dat mijn keuze een goede keuze bleek te zijn.

De hele familie wordt aangekleed

In een uur tijd was ik dus ongeveer wel klaar voor een heel pak, schoenen, overhemd, riem en manchetknopen. Snel en effectief. Ook voor Fabio waren we snel klaar, want waarschijnlijk gaat hij in dezelfde stijl als ik (mits de stof op tijd wordt geleverd). Het was een ander verhaal voor schoonbroer, want die had iets meer tijd nodig om de juiste keuze te maken. Het was niet zeker of hij daar wel een pak wilde kopen, hij keek nog even in de ‘normale pakken’-sectie, maar zijn keuze viel uiteindelijk toch op een bijzonder pak dat ook van bruidegomkwaliteit is. Zelf schoonpa gaf daarna aan dat hij later in de week nog terug wilde komen voor een pak, omdat hij eerst wilde overleggen met (lees: toestemming nodig had van) schoonma.

Ik denk dat de familie Claessens deze maand een prima omzet heeft gedraaid met onze bruiloft. En mocht de familie dit lezen: onze trouwfoto’s zijn straks voor een prima prijs te koop als reclamemateriaal voor jullie hoor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: